duminică , martie 3 2024
Home / Sanatate / Profilaxie Dentara Brasov

Profilaxie Dentara Brasov

De ce este utila o profilaxie dentara Brasov?

Procedura de profilaxie dentara Brasov este o procedura de curatare efectuata de un igienist dentar pentru a curata temeinic dintii. Profilaxia ajuta la stoparea progresiei bolii parodontale si a gingivitei pentru a atinge un nivel de ingrijire de intretinere a igienei orale zilnice.

Prevenirea gingivitei cu profilaxie dentara Brasov

Gingivita, boala parodontala si pericoronita apar atunci cand bacteriile din placa nu sunt indepartate complet de pe dinti si gingii in mod regulat, si au timp sa creasca si sa se intareasca.

Boala gingiilor devine o problema deoarece bacteriile ajung intre gingii si dinti, si provoaca daune suplimentare, inclusiv recesiunea gingiilor si pierderea gingiilor. De asemenea, provoaca o respiratie urat mirositoare.

Profilaxie Dentara BrasovAceste colonii bacteriene provoaca inflamatii si iritatii care pot crea un raspuns inflamator cronic sistemic in intregul corp, si pot duce la alte probleme grave de sanatate. Ca urmare, organismul incepe sa distruga sistematic gingia si tesutul osos, facand dintii sa se miste, sa devina instabili sau sa cada complet.

Buzunarele dintre gingii si dinti devin mai adanci si adapostesc mai multe bacterii care pot calatori prin fluxul sanguin si pot infecta alte parti ale corpului.

Motive pentru profilaxie/curatarea dintilor

Curatarile de profilaxie dentara Brasov sunt o metoda eficienta de curatare a dintilor pentru a mentine cavitatea bucala in stare buna de sanatate, si de asemenea, pentru a opri progresia bolii gingiilor. Iata cateva dintre beneficiile profilaxiei:

Indepartarea tartrului – Tartrul si acumularea placii atat deasupra cat si sub linia gingiei, pot cauza probleme parodontale grave daca nu sunt tratate. Chiar si folosind cele mai bune tehnici de periaj si ata dentara la domiciliu, poate fi imposibil sa indepartati resturile, bacteriile si depunerile din buzunarele gingiilor.

Ochiul experimentat al unui stomatolog care foloseste echipament dentar specializat este necesar pentru a identifica si trata probleme precum tartrul si acumularea placii.

Estetica – Este greu sa va simtiti increzatori in cazul in care aveti un zambet stricat de dinti ingalbeniti si patati. Profilaxia poate scapa dintii de petele inestetice si poate readuce zambetul la stralucirea de odinioara.

Respiratie proaspata

Boala parodontala este adesea caracterizata de respiratia urat mirositoare persistenta (halitoza). Respiratia urat mirositoare este in general, cauzata de o combinatie de particule de alimente putrezite sub linia gingiilor, o posibila gangrena care rezulta din infectia gingiilor si probleme parodontale. Indepartarea placii, a tartrului si a bacteriilor imbunatateste considerabil respiratia si atenueaza iritatia.

Identificarea problemelor de sanatate – Multe probleme de sanatate se prezinta mai intai medicului stomatolog. Dat fiind faptul ca profilaxia implica o examinare amanuntita a intregii cavitati bucale, medicul stomatolog este capabil sa detecteze cancerul oral.

De asemenea, acesta poate sa evalueze riscul de parodontita si adesea sa identifice semne de probleme medicale, cum ar fi diabetul si problemele renale. Pot fi oferite si recomandari pentru modificarea regimului de ingrijire la domiciliu.

Cand este nevoie de o vizita la dentist pentru profilaxie dentara?

Vizitele la stomatolog pentru profilaxie dentara Brasov sunt recomandate de doua ori pe an ca masura preventiva. Aceste vizite insa, trebuie efectuate la fiecare 3-4 luni de catre bolnavii de parodontita si cei cu boli cronice care afecteaza sanatatea bucala si formarea placii.

Desi boala gingiilor nu poate fi complet inversata, profilaxia dentara este unul dintre instrumentele pe care dentistul le poate folosi pentru a opri in mod eficient progresul sau distructiv.

Check Also

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Detergent Dezinfectant Instrumentar

Ce este si cum se alege un detergent dezinfectant instrumentar? Un detergent dezinfectant instrumentar este …

Close