vineri , iulie 19 2024
Home / Constructii / Asfalt Brasov

Asfalt Brasov

De ce este recomandat sa alegeti asfalt Brasov in curte?

Daca v-ati gandit sa va modernizati curtea, cu siguranta merita sa va orientati spre asfalt Brasov. Desi exista multe avantaje pe care betonul sau pavajul vi le ofera, este recomandat din mai multe puncte de vedere asfaltul.

Despre asfalt vom discuta in randurile care urmeaza, iar informatiile pe care vi le oferim sunt extrem de utile. Cu siguranta, merita sa petreceti cateva minute alaturi de noi pentru a va informa cu privire la acest subiect.

Asfalt Brasov: Ce este asfaltul si ce contine?

Asfaltul este un material deosebit de util, care se foloseste in constructia drumurilor, trotuarelor si pistelor (de aterizare pe aeroport sau de biciclete, pistelor de motociclism, etc.) si altor suprafete similare.

Este cunoscut pentru durabilitatea sa si pentru ca poate fara probleme sa reziste la traficul greu si la conditiile meteorologice extreme. Acesta este unul dintre motivele datorita caruia, merita sa luati in considerare sa turnati asfalt Brasov chiar si in propria curte.

Asfaltul este un material care are in compozitie un amestec de componente, inclusiv bitum, care este ingredientul principal al asfaltului. Bitumul este un lichid gros si negru, care se extrage din petrol.

Foarte important de mentionat este faptul ca bitumul este folosit ca liant, si are scopul de a lipi materialele intr-un amestec compact. In afara de bitum, asfaltul mai are si alte componente precum pietris, nisip si alte agregate. Toate aceste elemente ale asfaltului ajuta la asezarea si intarirea acestuia.

Procesul de productie a asfaltului nu este complicat si nici greu de explicat. Asadar, productia asfaltului incepe prin amestecarea bitumului cu agregatele si aditivii.

Asfalt BrasovIntregul amestec va fi incalzit la temperaturi cuprinse intre 150-180 de grade Celsius. Sunt necesare astfel de temperaturi pentru ca bitumul sa se topeasca, si pentru ca acesta sa fie distribuit in intregul amestec in mod uniform.

Asfaltul este aplicat cald pe suprafata dorita, si de obicei este nevoie de un utilaj special numit finisor. Acest utilaj are rolul de a uniformiza amestecul de asfalt pe suprafata aplicata. Utilajul niveleaza perfect asfaltul.

Beneficiile curtilor asfaltate

Asfaltul poate fi utilizat intr-o foarte mare varietate de aplicatii. Se poate folosi asfalt Brasov de la trotuare si parcari la autostrazi si aeroporturi.

Asfaltul poate fi turnat in diferite grosimi, in functie de cerintele proiectului si de nivelul de trafic prevazut. Cu siguranta, una dintre cele mai interesante utilizari ale acestuia este intr-o curte.

O curte asfaltata nu doar ca arata foarte interesant, ci are si o multime de avantaje importnate. Pe scurt vom discuta despre acestea in randurile care urmeaza.

1. Asfaltul este durabil si rezistent

Fara doar si poate, unul dintre cele mai importante avantaje pe care le are asfaltul este durata de viata indelungata, si rezistenta la factorii daunatori. In mod normal, conditiile meteorologice nefavorabile pot afecta diverse suprafete, dar nu si asfaltul.

Cu o intretinere minima, acesta poate arata ireprosabil chiar si dupa doua – trei decenii. Indiferent ca se joaca in curte copiii, ca va parcati masina pe asfalt sau lucrati ceva pe el, asfaltul este durabil si rezistent.

2. Usor de intretinut

Un alt mare avantaj cand vine vorba despre asfalt Brasov este ca acesta este foarte usor de intretinut. Trebuie doar sa spalati din cand in cand asfaltul cu apa si eventual sapun, pentru a indeparta murdaria si petele. Daca peste ani de zile vor aparea mici crapaturi, exista kituri pentru a repara asfaltul, la preturi foarte accesibile.

3. Aspect estetic

Cu totii vedem cat de frumos arata o strada asfaltata. Ei bine, doar imaginati-va o curte cu o casa noua si gard nou, care este asfaltata si care are si putin spatiu vede. Va arata cu siguranta fabulos, deci si acesta este un avantaj major.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante beneficii pe care le puteti obtine daca optati pentru asfalt Brasov in curte. Cu siguranta, merita sa alegeti aceasta optiune pentru o curte impresionanta.

Check Also

Instalatii Electrice

Instalatii Electrice

De ce intervin specialistii in instalatii electrice in cladirile de birouri? Atunci cand vine vorba …

Close