vineri , iulie 19 2024
Home / Diverse / Machete Moto

Machete Moto

Ce trebuie sa stim despre machete moto turnate sub presiune?

Toata lumea stie ce sunt acele machete moto. Copiii din zilele noastre este posibil sa se joace cu machetele moto pe care le au parintii lor colectionari.

Exista parinti care au decis sa pastreze colectiile cu motociclete in miniatura, tocmai pentru a le transmite urmatoarei generatii. Exista de asemenea parinti care au decis sa cumpere astfel de jucarii pentru copiii lor, pentru a le prezenta jucariile pe care le foloseau in copilaria lor.

Acest articol este dedicat machetelor moto, si va prezinta informatii deosebit de interesante. Daca doriti sa aflati cum au fost fabricate motocicletele in miniatura cu care va jucati in copilarie, merita sa cititi pana la final. Daca sunteti pasionati de jucarii sau de motociclete, merita de asemenea sa ramaneti alaturi de noi pana la finalul articolului.

Machete moto turnate sub presiune

Machetele auto pe care multi adulti de azi le adorau in copilarie, sunt fabricate prin turnarea sub presiune. Aceasta procedura utilizeaza presiune si viteza de mare intensitate pentru a produce piese metalice precise si rentabile.

Cu o reputatie de fiabilitate, turnarea sub presiune este o optiune ideala pentru cei care doresc sa creeze volume mari de componente identice.

Machete MotoSpre deosebire de turnarea prin gravitatie care implica turnarea metalului topit intr-o matrita dintr-o pozitie verticala, turnarea sub presiune este injectata automat in matritele din otel calit. Din cauza naturii automate a procesului, turnarea sub presiune este atat de rapida, si prin urmare, este ideala pentru productia de masa.

Turnarea sub presiune este excelenta pentru industria auto, precum si pentru aplicatii electrice, aerospatiale, ustensile de bucatarie si hardware. Cel mai adesea insa, prin aceasta procedura sunt fabricate machete moto si machete auto.

Avantajele turnarii sub presiune

Asadar, am facut deja cunoscut faptul ca aceste machete moto, la fel ca machetele auto sunt fabricate prin turnares sub presiune. Aceasta procedura vine la pachet cu mai multe avantaje foarte importante, iar unele dintre ele sunt enumerate in randurile de mai jos:

 • Abilitatea de a produce volume mari de componente metalice identice, cu niveluri ridicate de precizie.
 • Solutie rentabila pentru productia de masa de piese turnate.
 • Metalul topit se solidifica in cateva secunde, sau chiar in milisecunde, pentru o productie mai rapida.
 • Poate produce mii sau chiar milioane de componente inainte de a fi inlocuite.
 • Procesul este ideal pentru o gama larga de aplicatii, inclusiv pentru a confectiona machete auto si machete moto.
 • Excelent pentru componente extrem de complexe si precise cum sunt masinile si motocicetele in miniatura.
 • Potrivit pentru productii lungi sau unde sunt necesare volume mari.
 • Control dimensional apropiat si finisare buna a suprafetei.
 • Piese turnate cu pereti subtiri si deci mai usoare.

Majoritatea modelelor de turnare sub presiune pot fi galvanizate discret, fara nicio prelucrare ulterioara.

Care sunt dezavantajele turnarii sub presiune?

La fel ca orice alt proces de fabricatie, si turnarea sub presiune are unele dezavantaje, indiferent ca discutam despre turnarea de machete moto, machete auto, etc. Iata care sunt dezavantajele procedurii:

 • Necesita echipamente complexe si costisitoare.
 • Pentru instalare este necesara o investitie de capital mare.
 • Este relativ inflexibila in comparatie cu turnarea sub presiune gravitationala.

Mai putin potrivita pentru serii limitate de productie sau turnare individuala, care devin proportional mai scumpe cu cat sunt mai putine.

Concluzie

Cand vine vorba despre machete auto si machete moto, adultii isi aduc aminte cu drag de ele. Erau jucariile perfecte din perioada copilariei.

Acestea sunt fabricate prin procesul de turnare sub presiune, un proces cu avantaje dar si cu dezavantaje. Noi nu putem decat sa fim fericiti ca am avut ocazia sa ne jucam cu astfel de masini si motociclete in miniatura.

Check Also

Pantofi Piele Naturala

Pantofi Piele Naturala

Ce beneficii are o pereche de pantofi piele naturala? Atunci cand vreti sa achizitionati incaltaminte, …

Close