vineri , iulie 19 2024
Home / Servicii / Instalatii Electrice Pentru Cladiri de Birouri

Instalatii Electrice Pentru Cladiri de Birouri

Este potrivita tehnologia LED pentru instalatii electrice pentru cladiri de birouri?

Atunci cand vine vorba despre instalatii electrice pentru cladiri de birouri, in primul rand ne gandim la sistemul de iluminat. Este firesc acest lucru, deoarece este nevoie de lumina pentru a putea fi desfasurata orice activitate intr-o astfel de cladire. Fara un sistem de iluminat adecvat, nici directorii nu isi pot face treaba la birou, nici paznicii, nici personalul care se ocupa de curatenie in cladire.

In aceste conditii, este firesc sa se caute cea mai eficienta solutie privind sistemul de iluminat. Drept urmare, in majoritatea cladirilor de biroiru este utilizata tehnologia LED pentru a ilumina. In continuare aveti posibilitatea de a descoperi informatii foarte utile si interesante in legatura cu acest tip de lumina.

Instalatii electrice pentru cladiri de birouri: LED-urile sunt solutia ideala

Asadar, sistemul de iluminat este deosebit de important intr-o astfel de cladire. Practic, fara lumina nu poate fi desfasurata nici o activitate. Cand vine vorba despre alegerea corpurilor de iluminat in cladiri de birouri, in cladiri industriale sau comerciale si chiar si in cladiri rezidentiale, LED-urile sunt solutia ideala: Iata de ce:

1. Eficienta energetica

Luminile LED sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic in comparatie cu sursele traditionale de iluminat, cum ar fi becurile cu incandescenta sau tuburile fluorescente.

Instalatii Electrice Pentru Cladiri de BirouriEle convertesc un procent semnificativ mai mare de energie electrica in lumina, reducand la minimum energia risipita sub forma de caldura. Luminile LED pot fi cu pana la 80% mai eficiente, ceea ce duce la reduceri substantiale ale consumului de energie si ale emisiilor de carbon.

Prin inlocuirea sistemelor de iluminat conventionale cu LED-uri si solutii de iluminat arhitectural bine plasate, cladirile comerciale si cladirile de birouri isi pot reduce semnificativ amprenta operationala de carbon.

2. Durata de viata mai lunga

Luminile LED sunt utilizate in sisteele de iluminat ale unor instalatii electrice pentru cladiri de birouri deoarece au o durata de viata mult mai lunga decat optiunile traditionale de iluminare.

Pot rezista de pana la 25 de ori mai mult decat becurile cu incandescenta si de pana la 10 ori mai mult decat tuburile fluorescente. Aceasta durata de viata extinsa reduce frecventa inlocuirii, rezultand o productie, transport si eliminare mai scazute a corpurilor de iluminat. Prin utilizarea luminilor cu LED-uri de durata mai lunga, cladirile comerciale si cladirile de birouri reduc emisiile de carbon asociate de-a lungul intregului ciclu de viata al sistemului de iluminat.

3. Reglare si comenzi

Luminile cu LED-uri ofera o controlabilitate excelenta prin reglarea luminii si controale avansate ale luminii. Spre deosebire de iluminatul traditional, LED-urile pot fi reduse cu usurinta fara a sacrifica calitatea iesirii luminii.

Prin implementarea controalelor de iluminare, luminile LED pot fi optimizate pentru a oferi cantitatea potrivita de lumina exact cand si unde este nevoie. Aceasta caracteristica asigura ca energia nu este irosita cu iluminarea inutila, reducand si mai mult emisiile de carbon operationale.

4. Sarcini de racire reduse

Luminile LED genereaza mult mai putina caldura in comparatie cu sursele traditionale de iluminat. Becurile cu incandescenta si tuburile fluorescente produc o cantitate considerabila de caldura, ceea ce poate creste cerintele de racire in cladirile comerciale, in special in sezonul cald.

Prin utilizarea luminilor LED, sarcina de racire a sistemului HVAC (incalzire, ventilatie si aer conditionat) al cladirii este redusa, rezultand un consum mai mic de energie si emisii de carbon asociate.

Concluzie

Aceste patru motive demonstreaza modul in care luminile LED economisesc carbonul operational in cladirile comerciale si in cladirile de birouri.

Avantajele LED-urilor printre care eficienta energetica, durata de viata mai lunga, controlabilitate si sarcini de racire reduse sunt deosebit de utile. De aceea, se considera ca tehnologia LED este potrivita pentru sistemele de iluminat ale unei instalatii electrice pentru cladiri de birouri.

Check Also

Sisteme de Supraveghere Video Brasov

Sisteme de Supraveghere Video Brasov

Motive pentru care este recomandata utilizarea unor sisteme de supraveghere video Brasov Foarte multi antreprenori …

Close