sâmbătă , iulie 20 2024
Home / Casa si Gradina / Pompe de Caldura

Pompe de Caldura

Pompe de caldura cu sursa de aer

Atunci cand vine vorba despre pompe de caldura cu sursa de aer, acestea pot oferi incalzire si racire eficienta pentru casa dvs.

Atunci cand este instalata corect, o pompa de caldura cu sursa de aer poate furniza unei case de pana la trei ori mai multa energie termica decat energia electrica pe care o consuma.

Acest lucru este posibil deoarece o pompa de caldura transfera caldura mai degraba decat sa o transforme dintr-un combustibil precum sistemele de incalzire cu ardere.

Pompe de CalduraPompele de caldura cu sursa de aer au fost folosite de multi ani in aproape toate partile lumii, cu exceptia zonelor care au experimentat perioade lungi de temperaturi subinghet.

Cu toate acestea, in ultimii ani, tehnologia pompelor de caldura cu sursa de aer a avansat, astfel incat acum ofera o alternativa ideala de incalzire a spatiului in regiunile mai reci.

Tipuri de pompe de caldura cu sursa de aer

Diferitele tipuri de pompe de caldura cu sursa de aer sunt descrise mai jos.

1. Fara conducte vs. conducte

Aplicatiile fara conducte necesita constructie minima, deoarece este necesara doar o gaura de trei inci (7.62 cm) prin perete pentru a conecta condensatorul exterior si capetele interioare. Sistemele fara conducte sunt adesea instalate in plus. Sistemele de conducte folosesc pur si simplu conducte. Daca locuinta dumneavoastra are deja un sistem de ventilatie sau locuinta va fi o constructie noua, ati putea lua in considerare acest sistem.

2. Split vs. Ambalat

Cele mai multe pompe de caldura sunt sisteme split-adica au o bobina in interior si una in exterior. Conductele de alimentare si retur se conecteaza la ventilatorul central interior. Sistemele ambalate au de obicei atat bobine, cat si ventilator in aer liber. Aerul incalzit sau racit este livrat in interior de la conductele care trece printr-un perete sau un acoperis.

3. Multi-Zone vs. Single-Zone

Sistemele cu o singura zona sunt proiectate pentru o singura camera cu un condensator exterior potrivit cu un cap interior. Instalatiile cu mai multe zone pot avea doua sau mai multe serpentine interioare conectate la un condensator exterior.

Bateriile interioare cu mai multe zone variaza in functie de dimensiune si stil si fiecare isi creeaza propria „zona” de confort. Puteti asadar sa incalziti sau sa raciti camere individuale, holuri si spatii deschise. Aceasta distinctie poate fi denumita si „multi-head vs. single-head” si „multi-port vs. single-port”.

Cum functioneaza pompele de caldura cu surse de aer?

Sistemul de refrigerare al unei pompe de caldura consta intr-un compresor si doua serpentine de cupru sau aluminiu (una in interior si una in exterior).

Acestea au aripioare de aluminiu pentru a ajuta transferul de caldura. In modul de incalzire, agentul frigorific lichid din serpentina exterioara elimina caldura din aer si se evapora intr-un gaz.

Bobina interioara elibereaza caldura din agentul frigorific pe masura ce acesta se condenseaza inapoi intr-un lichid.

O supapa de inversare, langa compresor, poate schimba directia fluxului de agent frigorific pentru modul de racire, precum si pentru dezghetarea serpentinei exterioare in timpul iernii.

Eficienta si performanta pompelor de caldura de astazi cu sursa de aer este rezultatul unor progrese tehnice, cum ar fi urmatoarele:

  • Supape de expansiune termostatice pentru un control mai precis al debitului de agent frigorific catre serpentina interioara.
  • Suflante cu turatie variabila, care sunt mai eficiente. Acestea pot compensa unele dintre efectele adverse ale conductelor restrictionate, filtrelor murdare si serpentinelor murdare.
  • Design imbunatatit al bobinei.
  • Motor electric imbunatatit si design de compresor cu doua viteze.
  • Tub din cupru, canelat in interior pentru a mari suprafata.

Aceastea sunt asadar informatii de baza cu privire la aceste pompe de caldura cu sursa de aer. Este important sa le cunoasteti, mai ales daca intentionati sa faceti o astfel de achizitie pentru propria casa.

Check Also

Automatizari Control Acces Brasov

Automatizari Control Acces Brasov

Importanta sistemelor de automatizari control acces Brasov Foarte multe companii au optat pentru implementarea unui …

Close